head

11.10.15

JUVENA - Najava za čudotvornu kremu sa organskim uljima pasjeg trna, semenki nara i argana

                                      ***** (линк до текстот на македонскиот јазик)*****

U stalnom nastojanju da budemo ekskluzivni u ponudi prirodne kozmetike, pre nekog vremena smo nabavili i neke nove sastojke. Neka skupocena i dragocena ulja već smo imali i ranije, ali uvek nastojimo da vam ponudimo i vrednost plus.
Danas ćete imati priliku da se upoznate sa nekim novim, tzv. čarobnim uljima, koja zaista jesu to što se tvrdi po internetu u raznoraznim pričama i tekstovima. Dalje, ovi sastojci su prava ekskluziva na domaćim prostorima i zaista smo ponosni što smo u mogućnosti da vam ponudimo i konkretan proizvod na bazi njih. Pa, da krenemo:


Prvo čarobno uljeULJE PASJEG TRNA, INCI: Hippophae Rhamnoides L (Seabuckthorn) Oil, organsko

Zaista sam dugo čeznula za ovim uljem.  Kako sam u godinama kada moram da vodim računa o tome šta i kako koristim, tako i moja potraga za 'čarobnim štapićem' ne prestaje. Naravno da se jednim potezom ništa ne može promeniti, ali ja verujem da kontinuirano korišćenje prirodnih preparata i to visoko kvalitetnih mora da da efekte.
Kada je reč o kvalitetnim uljima, tj. o sastojcima za zrelu kožu uopšte, prva asocijacija je - CENA.
I ulja i svi drugi anti age aktivni sastojci su uvek ili skupi ili fantastično skupi.
Jedno od ulja, koje mi je dugo bilo na listi MUST HAVE je i ulje pasjeg trna.


diva natural cosmetics, diva prirodna kozmetika
dragocena tečnost u bočici


Ovo ulje potiče od bobičastog ploda žbunaste biljke koja raste u priobalnim i planinskim predelima Evrope i Azije. Koristi se i u ishrani i spada u tzv.super hranu , a popularan je i sok od ovih bobica. One su sitne, narandžaste i nisu retkost ni u našim predelima
Ulje se dobija i iz semena i iz pulpe. Ta dva se razlikuju po boji i viskoznosti, pri čemu je ulje pulpe crvenije i gušće. E, upravo to ulje se nalazi u Diva prirodnoj kozmetici. Uz to je i organsko.

Evo kako izgelda plod pasjeg trna.

Zašto ovolika fama oko jednog ulja?

Da li je dovoljno ako navedem da ono ima 12 puta više vitamina C od narandže, 3 puta više vitamina A od šargarepe, a vitamina E isto kao i pšenične klice i anti-oksidativnu moć 4 puta veću od ginseng-a.  Meni je ovo sasvim dovoljno, jer su svi navedeni prave zvezde mladosti.


Međutim, nisu samo vitamini. Ovo ulje je jedinstven biljni izvor omaga masnih kiselina 3, 6, 7 i 9. Dalje, sadrži 190 nutritivnih i fitonutritivnih elemenata, karotenoida, tokotrienola, tokoferola, antioksidanasa, beta karotena,  α-linoleinske i palmitoleinske kiseline  (ovi su posebno značajni za zrelu kožu),kao i tragove elemenata- bakra, gvožđa, selena i magnezijuma. 
Beta- karoten je provitamin vitamina A, njegov prekursor, a budući da se ovde nalazi u svojoj prirodnoj formi, njegova iskorišćenost je maksimalna (tekst o vitaminima možete da pročitate ovde).
Žao mi je što ne mogu da vam dočaram punu boju ovog ulja, jer mi je preskupa varijanta sipanja u čašu, ali evo kako izgleda parče salvete s kojom je obrisan poklopac s unutrašnje strane. Boja je nestvarna, zar ne?


ulje iz unutrašnjosti zatvarača


Upotreba: Već sam pogled na kompoziciju ulja govori o njegovim benefitima. Prvo što ću istaći je njegova moć podmlađivanja kože. Pomaže kod raznih vrsta rana, opekotina, osipa, i drugih vrsta oštećenja kože. Kada se koristi na dnevnoj bazi, usporava znake starenja i to tako što obnavlja tkivo, održava elastičnost i hidriranost kože. Može da se koristi i kod aknozne kože, ali i kod rozacee, i raznih upalnih stanja, zbog visokog nivoa karetoneida.

Drugo čarobno ulje- ULJE SEMENKI NARA (POMEGRANATE SEED OIL), INCI: Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, organsko

Drugo čarobno i skupoceno ulje je ulje od semenki nara. Ovo voće ne treba posebno predstavljati, prepuno je vitamina i antioksidanasa koji podstiču imunitet. Preporučuje se da se konzumira i njegov najvredniji deo, upravo semenke. Ako ne možete da ih jedete, možete da ih osušite i kasnije konzumirate na razne načine. Za razliku od ploda, ulje nara je manje zastupljeno. Razlog- cena, naravno. Isto kao i prethodno, i ovo je vrhunsko, luksuzno i samo za privilegovane.
I ja se ne smirih dok se ne uvrstih u tu grupu :-)
Ono što odlikuje ovo ulje je sadržina punicične masne kiseline (omega 5), koja je i dobila ime po naru (Punica), koja je mnogo retka i ne nalazi se niti u jednom drugom ulju, a dokazano je da ima protivupalno i anti tumorsko dejstvo. Dokazano je i da ovo ulje podstiče rast ćelija epidermisa, čime se pomaže regeneracija i njegovo. Dalje, bogato je fitosterolima, vitaminom E (tokoferorima) i antioksidansima. Ulje je gusto i sa težom razmazivom moći.


Upotreba:  Zbog navedenih osobina, ovo ulje se koristi, slično kao i ulje pasjeg trna: kod opuštene, zrele kože, ili kod bora u nastajanju, ali i kod problematične kože - aknozne, oštećene, upaljene, ekcemične, ali i kod psorijaze i rozacee.

Napomena: ne postoji etarsko ulje nara. Ako slučajno naiđete na nešto takvo, znajte da vas lažu. Postoji CO2 ektrakt, koji je preskup (kao i svi CO2 ektrakti) , a sigurno ga nećete naći u slobodnoj prodaji.

масло од калинка, природна козметика
organsko ulje koštica nara


Treće čarobno ulje-  ARGANOVO ULJE , INCI: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, organsko

Arganovo ulje smo već spominjali (evo ovde) i ono je sastojak kreme za noćnu negu suve/zrele kože.
Dok su žene u Maroku vekovima koristile ovo ulje za raznorazne namene (lečenje rana, opekotina, za kosu, lice i telo), jer im je bilo lako dostupno, dotle se u Evropi nije znalo za ovo afričko bogatstvo,sve dok ga Francuzi nisu doneli otamo. Prava pomama za njim je nastala kada je moderna kozmetologija počela da ga koristi kao ulje mladosti i danas skoro da ne postoji neka luksuznija krema, a da nema arganovo ulje u svom sastavu.

Ono što ga čini lekovitim je visok sadržaj vitamina A i E, antioksidanasa, omega 6 masnih kiselina i linoleinska kiselina, sve sami eliksiri mladosti. Studije pokazuju da, aplicirano topijski, ovo ulje zaista relaksira trautmatizovanu kožu, pošto vitamin E podstiče razmožavanje ćelija. Već sam objavila tekst o tome koliko su vitamini A i E moćni protiv starenja.
Arganovo ulje se brzo upija u kožu, što ga čini pogodnim i za masan tip. Istovremeno, ono smanjuje lučenje sebuma, tako da je zapravo idealno i za ovaj tip kože, posebno za noćnu negu.


Krema sa ovim uljima, ali i sa organskim jojobinim, makadamijinim, sa squalane-om, alojom, alantoinom,proteinima ovsa, već je napravljena i to u 3 varijante.
Testirali smo sve 3 i pobedila je jedna od njih, koja će se naći i u prodaji. Osim što će se u konačnoj verziji verovatno naći i proteini pirinča. (O ovome će biti reči kasnije, kada i zvanično predstavimo finalni proizvod, tj. kremu JUVENA.
Mali testeri te 'pobedničke' verzije kreme su date na testiranje i nekim dobrim poznavaocima prirodne kozmetike, te se nadam da će im se svideti.

Za sada, možete se upoznati sa neobičnim izgledom ove kreme. Sigurna sam da ovakvu boju još niste videli u prirodnoj kremi. Napominjem, ovde nema boja, ova boja potiče SAMO od boje njegovog zvezdanog sastojka, ulja pasjeg trna. 

Očekujemo da smo na dobrom putu da vam produžimo mladost- pravilnom negom i uz pomoć prirodnih, čistih i prebogatih ulja i ostalih sastojaka, koje promovišemo i obilato koristimo.
Fantastičan osećaj koji ostaje po aplikaciji, kao i efekti ovih čudesnih sastojaka, koje smo mi samo ukomponovali da bi vam pružili komforno korišćenje, ćete morati sami da osetite.


krema JUVENA- USKORO!





2 comments:

  1. This cream looks so nourishing, Maja! Love the exotic and so luxurious ingredients you used to make it! In case you need a tester, I am here ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, thanks dear for offering your sensitive skin that generously! Actually, I made 3 versions of the cream and it has been tested by some loyal customers, friends and family and some colleague bloggers. So far, so good, we'll still need to see how bloggers will like it.
      It's really nice and feels good, but the colour is really something!

      Delete

Thanks for your comment